Geslaagde Theo Middelkamp Classic 2014

header

Het was erg onzeker of de Gruppetto wel mee zou rijden want de weerberichten waren niet te rooskleurig. Veel wind en regelmatig regen zagen er nou niet zo aantrekkelijk uit.

 

Uiteindelijk bleek het erg mee te vallen en hebben we heel de ochtend droog door kunnen komen.

Om 9 uur werd er ingeschreven bij Brasserie Stelleplas. Dit was erg goed verzorgd en voor 5 euro werd je toch best in de watten gelegd. Koffie met appeltaart, een energybar en een herinnering in de vorm van een bidon met een foto van Theo Middelkamp in zijn jonge jaren.

De route was prima uitgepijld. Deze keer bordjes i.p.v. pijlen op de weg dus wat beter zichtbaar. Risico is wel dat er eens een bordje van een boom af valt en dat bleek bij Kruiningen zo te zijn dus daar moesten we even een stukje terug. Gelukkig maar dat er mensen in de groep reden die dat snel in de gaten hadden, ik was waarschijnlijk eerst 5 kilometer doorgereden.

Na Kruiningen richting Oostdijk waarna de route zich opsplitste in de 70 en 120 km. Jeroen, Jan en nog een paar gingen moedig voor de 120km en de rest sloeg linksaf richting Yerseke.

Tot die tijd hadden we meest de wind in de rug gehad maar dat zouden we nu terug moeten gaan betalen. Gelukkig hadden we ook 4 sterke mannen van Wolfersdiek14 bij ons in de groep dus die deden goed werk. Het stuk langs het kanaal richting de Postbrug en de Postbrug zelf bleken ware scherprechters en een flinke aanslag op de kuiten. Hier werd duidelijk dat de vakantie zijn sporen heeft nagelaten. Natuurlijk werd er op iedereen gewacht en kwam de groep vlak voor Wemeldinge weer samen.
Na Wemeldinge werden we ingehaald door een grote groep met een brede samenstelling. Deze leken ons hard voorbij te gaan maar dat viel uiteindelijk mee en we zijn als grote groep doorgegaan richting Kapelle. Tussen Kapelle en Abbekinderen werd er nog een keer verkeerd rechtdoor gereden en toe is de groep uit elkaar gevallen. Hierna bleek ook dat Piet en Coen er niet meer bij waren. Na nog even te hebben gewacht en te hebben gebeld zijn MArgot en ik achter de rest aangefietst. We moesten door de Poel met flinke tegenwind dus dat was een mooie finale van deze TMC.
Uiteindelijk hebben we bij Baarsdorp Ad en Cees bij kunnen halen en zijn we samen richting Stelleplas gereden. Na een paar minuutjes kwam ook Piet daar binnen en hadden we bericht van Coen dat hij binnendoor richting Kloetinge was gegaan, eind goed al goed dus.

strava 70km  strava 120km

 

 

 

De bieren en ijsthee smaakten net zo goed als bij Lou dus dat was ook prima in orde. Al met al, Genoten met een hoofdletter G!